Concert Fred Oldenburg 30 september 2018

Op zondag 30 september speelde Fred Oldenburg een afwisselend en uitsluitend Frans programma. De eerste stukken op het programma waren van de Franse barokcomponist François Couperin [1668-1733]. Mooie korte stukken met wisselende stemmingen. De Noveletten van Francis Poulenc [1899-1963] werden fors neergezet en ook de Sonatine en ‘Jeux d’eau’ van Maurice Ravel [1875-1937] was soms aan de harde kant, het middendeel van de Sonatine werd mooi en ingetogen gespeeld.

Na de pauze speelde Fred een veel rustiger repertoire: ‘Trois Gymnopedies’ van Erik Satie [1866-1925], deze stukken speelde hij heel mooi, rustig en ingetogen. Vervolgens een selectie uit de Preludes uit Boek I van Claude Debussy [1862-1918]. Als toegift de virtuoze ‘Feu d’artifice’, de laatste prelude uit Boek II, eveneens van Debussy. Dit was muzikaal vuurwerk en een spectaculaire en mooie afsluiting van het concert. Na het applaus hebben we Fred een fles Franse rode wijn gegeven. Na afloop bleven Fred en zijn vrouw Eka en enkele enthousiaste bezoekers nog even napraten met een drankje.

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar onze Privacy Verklaring.