Duo Bilitis

Duo Bilitis, Ekaterina Levental en Eva Tebbe

Op zondagmiddag 6 mei waren Ekaterina Levental (harp en mezzo sopraan) en Eva Tebbe (harp) al vroeg aangekomen om in te spelen voor hun concert later die middag. Naar eigen zeggen was het eigenlijk te mooi weer om een concert te geven. Aan de andere kant pasten de zuivere klanken van de harpen juist heel goed bij het zonnige zomerse weer. Het duo speelde vooral veel stukken van de honderd jaar geleden overleden Franse componist Claude Debussy [1862-1918]. Zijn werken staan centraal op de onlangs uitgebrachte CD ‘Debussy’ en zijn door Ekaterina en Eva bewerkt voor twee harpen. Zo hebben zij van de “Danse sacrée et danse profane” de strijkers-partijen en de solo harp-partij geïntegreerd in de beide harp-partijen. Dat klonk fantastisch mooi. Van dezelfde componist werden ook “Ballade slave”, “Proses lyriques” en enkele delen uit de “Six epigraphes antiques” uitgevoerd. Van de Russische componisten Pjotr Iljitsj Tsjaikovsky [1840-1893] en Michael Glinka [1804-1857] werden enkele liederen uitgevoerd. Ekaterina Levental zong deze liederen heel mooi en indringend met haar indrukwekkende mezzo sopraan stem en werd op de harp begeleid door Eva Tebbe. In enkele liederen zong zij zelfs terwijl ze zelf ook op de harp speelde. Beide musiciennes gaven naast de uitgereikte concert programma’s uitstekende informatieve toelichtingen bij de gespeelde werken.

In de pauze werd koffie en thee geschonken. Na afloop bleven de harpistes en enkele enthousiaste bezoekers nog even napraten met een glaasje en werden er nog een aantal CD’s verkocht.

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar onze Privacy Verklaring.