Een onderscheiding voor Annette Evertzen

Cultureel Podium Bornse Synagoge heeft voor Annette Evertzen een lintje aangevraagd en dat is vrijdag 26 april in het Kulturhus uitgereikt. Dankzij Annette zijn in Borne voor alle in de oorlog omgekomen joden Stolpersteine gelegd. Met haar initiatief is Borne de eerste plaats in Nederland waar die steentjes liggen.

Daarnaast heeft Annette boeken geschreven over de personen waar de steentjes voor gelegd zijn. Ook is ze actief voor Amnesty Borne, Stichting Onderhoud Joodse Begraafplaats Borne, Heemkundevereniging Borne en Filmhuis Borne.

Na afloop van de plechtigheid hebben we met z’n allen, familie, vrienden en bestuur, in het Cultureel Podium geluncht. Twee vrijwilligers, Henk en Marinka, hebben daarbij muziek gespeeld. Wim heeft foto’s gemaakt.

 

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar onze Privacy Verklaring.