Esther, een Perzisch sprookje

Voorstelling ‘Esther, een Perzisch sprookje’ door Kees Postumus en Henk van Glabbeek op 4 oktober.

 

Verhalenverteller Kees Posthumus en muzikant Henk van Glabbeek hebben in een uitverkochte zaal de voorstelling ‘Esther, een Perzisch sprookje’ uitgevoerd.

 

Het verhaal is gebaseerd op het bijbelboek Esther.

Esther is koningin van Perzië. Wat de koning echter niet weet is dat Esther joods is. Haman, de hoogste ambtenaar van het land, wil alle joden in zijn land uitroeien. Esther weet dat te voorkomen, de dreiging wordt afgewend.
Tot op heden herdenken joden deze gebeurtenis met het vrolijke Poerim feest, een soort carnaval.

Het verhaal van Esther gaat over macht en misbruik van macht, geweld en verzet, twijfel en moed.

De voorstelling speelt zich af in het huidige Iran en kent tal van Perzische elementen, als uitbundige feesten en feestelijke maaltijden.

Kees speelt verschillende personages, Henk bespeelt Perzische instrumenten. Recepten worden als lied gezongen; er wordt zelfs een gerecht op het toneel bereid.

Na afloop van de mooie voorstelling volgt luid applaus.

Daarna is er nog een gezellig samenzijn met een drankje en verschillende Perzische hapjes.

 

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar onze Privacy Verklaring.