Rusalki Quartet 16 november 2018

Het Rusalki Quartet heeft op 16 november 2018 het concert met theatrale effecten ‘Dagboek van de Zon’ gegeven

 

Het Rusalki Quartet bestaat uit Tatiana Kouzovkina, Saskia Jelsma, Frouke Flieringa, en Peppina Mac Ruairi.

Voor het programma ‘Dagboek van de Zon’ dook wereldmuziekkwartet Rusalki (Russisch voor zeemeerminnen) in de bron van oude volkstradities die het veranderen der seizoenen begeleiden.

De vierstemmige arrangementen van de in St. Petersburg geschoolde Tatiana Kouzovkina blazen de traditionele liederen nieuw leven in. Magische midwinterklanken, meerstemmige harmonieën, liederen uit o.a. Lapland, Finland, Roemenië, Georgië, Japan.
Over de hele wereld bestaan er liederen en rituelen om die momenten met voorspoed te laten verlopen. Soms hebben de geesten vrij spel en moeten zij afgeschrikt worden, soms moet het leven gevierd worden. Alles: de liefde, de oogst, het leven komt en gaat.
Behalve de zon, die dit alles beziet en de muziek, die dit alles bezingt.

Naast de pure a capella zang worden sommige liederen begeleid met gitaar, accordeon of een ander instrument. Het Rusalki Quartet heeft heel mooi gezongen en gespeeld, het publiek heeft genoten van zowel de theatrale elementen als de vertolking van de liederen.

 

 

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar onze Privacy Verklaring.