Concert ‘Het zielsverlangen van Rachmaninov: een muzikale reis van hart tot hart’ Han Schokker piano, Barbara Vinke-Deinum cello, Marinka Wijnands fluit, Stevine Groenen teksten

 Een bruisende zondag 29 oktober in Borne, buiten spookt Halloween door de straten, binnen in de Synagoge in Borne worden de klanken van Sergej Rachmaninov vertolkt in een uitverkochte zaal.

Volgens de Russische componist en pianist is muziek een kalme maanverlichte nacht, het geritsel van bladeren in de zomer en klokgelui in de verte als het schemert.

Muziek komt volgens hem, recht uit het hart en dat lieten Han, Barbara en Marinka horen in mooie meeslepende melodieën. Het leven van Sergej, zijn passie voor componeren, zijn liefde voor Natalia, zijn heimwee naar Rusland, zijn verlangen naar zijn landgoed Ivanovka werden in mooie dichtwoorden en teksten voorgedragen door Stevine.

Een middag die veel mensen in de ruimte van de synagoge hield, om onder het genot van een drankje na te praten over dit geslaagde concert.